Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Vacatures / Inkoop assistent

Inkoop assistent

Meppel Productie / industrie, Technisch / bouw MBO

10-07-2024 07:15
Referentie:1549981612

Algemeen

Heb jij ervaring met inkoop en ben je toe aan een meer zelfstandige rol waarin je wel veel contact hebt met jouw collega’s? Spreekt het je aan om de spil te zijn tussen werkvoorbereiding, magazijn en productie? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Jij bent verantwoordelijk voor het gestructureerd, nauwkeurig en tijdig uitvoeren van bestellingen van materialen, gereedschappen, het uitbesteden van werkzaamheden bij externe partijen en het organiseren van transport van en naar klanten, leveranciers of projectlocaties. Het ene moment bestel je plaatmateriaal, moertjes en schroefjes en op andere momenten organiseer je bijvoorbeeld de uitbesteding van oppervlaktebehandelingen. Door jouw inzet verlopen de inkoop processen soepel en correct waardoor je een belangrijke bedrage levert aan een gestroomlijnd productieproces.

Op basis van informatie uit het ERP systeem (MKG), waarin alle projectadministratie nauwgezet wordt bijgehouden, is voor jou duidelijk welke bestellingen je moet doen. Vervolgens pak je nauwgezet de inkoop op, waarbij je de juiste prioriteiten stelt en tussentijds afstemt met collega’s van werkvoorbereiding, magazijn en productie over specificaties en planning. Wanneer je onderhandelingsruimte ziet, speel je daarop in en weet je in te kopen voor gunstige prijzen en kortingen te krijgen. Je houdt opdrachtbevestigingen bij en belt en mailt regelmatig met leveranciers om zaken goed te regelen, om levertijden na te vragen of te controleren of bestellingen goed zijn ontvangen. Wijzigingen in bestellingen geef je tijdig door. Ook handel je binnenkomende goederen af en verwerk je pakbonnen. Daarnaast heb je ook contact met klanten om aan te geven dat orders onderweg zijn, transport af te stemmen of nog even een detail na te vragen. Alle stappen, wijzigingen en nieuwe informatie houd je nauwkeurig bij in het ERP systeem.

Kortom een heel afwisselende, ‘regel en organiseer functie’, met administratieve aspecten en veel contact met verschillende personen, zowel intern als extern, waardoor je middenin de organisatie staat.

Wat heb je nodig?

 • Gedegen afgeronde opleiding en Mbo/Mbo+ werk- en denkniveau;
 • Enkele jaren werkervaring in een inkoopfunctie, bij voorkeur in de maakindustrie;
 • Woonachtig in Meppel of omgeving;
 • Deze rol is zowel fulltime al parttime in te vullen afhankelijk van jouw mogelijkheden en wensen;
 • Je bent organisatorisch sterk, werkt gestructureerd en zeer nauwkeurig;
 • Je denkt niet in problemen maar in oplossingen. Op momenten dat zaken anders lopen dan verwacht, pak je dit soepel op en zorgt ervoor dat het in orde komt;
 • Je maakt makkelijk contact en vindt het leuk om met veel verschillende typen mensen samen te werken;
 • Je vindt het leuk om soms de onderhandeling aan te gaan;
 • Je kunt snel schakelen en houdt gemakkelijk overzicht over veel informatie, waarbij je goed prioriteiten kunt stellen.

Informatie

Locatie Meppel
Branche Productie / industrie, Technisch / bouw
Benodigde opleiding MBO

Recruiter

Frank Kruizinga

Bereikbaar via:

Frank@wijzijntop.nl

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

 • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
 • Alle informatie die je nodig hebt
 • Volledig gratis te downloaden
4,8/5