Navigatie

Laatste nieuws

Navigatie

14 mei 2020

CAO voor uitzendkrachten in het Engels

Lees bericht
11 mei 2020

Protocol voor veilig flexwerk

Lees bericht
4 mei 2020

Verschil tussen uitzendbureau backoffice en franchiseformule

Lees bericht

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Home / Kennisbank / Protocol voor veilig flexwerk

Protocol voor veilig flexwerk

Voorzichtig worden de maatregelen in verband met het coronavirus versoepeld. Daar zijn ook wij van Flexsupport erg blij mee. Het betekent dat de gezondheid van ons allemaal minder gevaar loopt en we aan de beterende hand zijn. Speciaal voor de uitzendbranche is het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ opgesteld. Hierin staat wat wel en niet kan in de anderhalve meter economie.

Leestijd: 1 min.

Veilig doorwerken

Het protocol: ‘Samen veilig doorwerken’ is door Doorzaam in overleg met de ABU, NBBU, FNV, CNV en de Unie LBV opgesteld. De kern van het protocol is dat het de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever is dat de uitzendorganisatie voldoende informatie krijgt om de uitzendkracht goed voor te lichten en voor te bereiden voor hij / zij aan het werk gaat. De uitzendorganisatie moet er op haar beurt voor zorgen dat de uitzendkracht die informatie ook daadwerkelijk krijgt en begrijpt. In de praktijk neemt de opdrachtgever de uitzendkrachten ook mee in de voorlichting hieromtrent.

 

RI en E

Ook voor Corona was het al normaal dat het uitzendbureau informatie geeft over welke specifieke werkomstandigheden en veiligheidsmaatregelen er gelden bij de opdrachtgever. Zo zorgt het uitzendbureau voor kennis over veiligheid bij de uitzendkracht. Ieder bedrijf heeft dit vastgelegd in een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI en E). Die kun je als uitzendkracht opvragen bij je opdrachtgever!

Deze RI en E verschilt per branche en per werkplek. Nu komen daar regels bij in verband met het coronavirus. Voordat de uitzendkracht aan het werk gaat moeten de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus bekend.

 

Zelf ook verantwoordelijk

De uitzendkracht is uiteraard zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen op de werkvloer voor de veiligheid van collega’s en de eigen gezondheid. De voorschriften die vanuit het RIVM zijn opgesteld blijven van kracht:

  • was regelmatig je handen
  • nies en hoest in je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • houdt 1,5 meter afstand
  • geef geen hand
  • bij koorts of klachten blijf je thuis en bel je je werkgever.

Heb je vragen over hoe dit bij jouw opdrachtgever geregeld is? Neem dan contact met ons op.

Wij gebruiken cookies.

Bekijk hier ons privacybeleid.