Navigatie

Laatste nieuws

Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Uitzendbureau starten in 2021: het juiste moment?

Uitzendbureau starten in 2021: het juiste moment?

Overweeg jij al jaren om een uitzendbureau te starten. Of is dit een nieuw idee dat is gaan groeien, misschien wel tijdens de lockdown. Je wilt dit jaar je eigen uitzendonderneming starten, mensen matchen met voor hen relevante banen om bij te dragen na de Coronacrisis. Maar je twijfelt nog, is dit wel het juiste moment?

Ja! Bij Flexsupport denken wij van wel. Ondernemend Nederland heeft een onzekere tijd achter de rug en we zijn nog niet helemaal op het droge. Maar juist die onzekerheid kan ook kansen bieden. In deze blog lees je waarom.

Leestijd: 2 minuten

Ondernemingen willen flexibel zijn

Ook nu tegen het einde van de Coronacrisis bestaat er nog veel onzekerheid, zo ook onder ondernemers. Waar bij het ene bedrijf weer veel vraag is, is de vraag bij een ander bedrijf weer erg wisselend. Kijk naar de evenementenbranche bijvoorbeeld. Alles leek de goede kant op te gaan maar door de opnieuw aanscherpte regels konden veel evenementen niet meer doorgaan. De toekomst is onzeker, dat zorgt ervoor dat ondernemingen juist nu flexibel willen zijn. En daar hebben zij flexwerkers voor nodig.

Dit is waar jouw uitzendbureau inspringt. Jij matcht deze flexwerkers met de ondernemingen die flexibiliteit zoeken. Op deze manier kunnen zij snel op- en afschalen waar nodig. Dit is een ‘win-win-win’ situatie; flexwerkers hebben werk, ondernemingen flexibiliteit en jij voldoende mogelijkheid om de juiste matches te maken via jouw nieuwe uitzendbureau.

Tijd om je voor te bereiden

Naast bovenstaande kansen biedt 2021 ook de mogelijkheid om je goed voor te bereiden. Ja er zijn al matches te maken, maar wanneer straks de hele markt weer aantrekt krijg je het nog veel drukker. Gebruik dit jaar daarom om vast al je praktische zaken te regelen. Er komt namelijk veel kijken bij het starten van een uitzendbureau, je begint een heel eigen bedrijf! Om je hierin te begeleiden hebben wij voor jou een stappenplan hoe start ik een uitzendbureau geschreven en begeleidende video’s gemaakt.

Ook moet je keuzes gaan maken, wil je bijvoorbeeld alle administratie en verloning zelf doen, dan komen er nog meer regels en verplichtingen bij kijken. Je kunt dit ook uitbesteden aan een backofficepartij zoals Flexsupport. Ga je zelf een website bouwen of huur je hier een partij zoals Flexsoftware voor in, ga je ook werven via social media of juist niet. Allemaal keuzes om over na te denken.

Daarnaast wil je misschien je skills nog wel verder aanscherpen en een cursus volgen, zoals onze gratis informatiesessie op 18 augustus. Al deze dingen heb je nu mooi de tijd voor. Doe je ze nu vast dan ben jij andere uitzendbureaus, die pas later durven te starten, voor. Want op deze manier heb jij straks een goede basis en ben je helemaal voorbereid wanneer de markt weer aantrekt en alle aanvragen binnenstromen!

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,4/5