Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Uitzendbureau starten

Hoe start ik een uitzendbureau?

Wilt u graag zelf een uitzendbureau beginnen? Flexsupport backoffice van uitzendbureaus helpt u op weg om te starten als ondernemer in de uitzendbranche! Wij maken uw start eenvoudig als u ons stappenplan volgt. Na het lezen van ons stappenplan kunt u kunt direct starten met het opzetten van uw eigen uitzendbureau.

Stappenplan uitzendbureau starten

Voor het starten van een eigen uitzendbureau doorloopt u een aantal stappen. Met dit stappenplan kunt u snel en professioneel aan de slag!

Wilt u het stappenplan niet lezen, want u kijkt er liever een filmpje over? Kijk dan hieronder de 1e video over hoe u uw eigen uitzendbureau start.

Stap 1:

Bedenk een naam, registreer uw onderneming bij de Kamer van Koophandel (KvK) en open een bankrekening. Verzin een pakkende naam die bij u past. Het is verstandig om een naam te kiezen die origineel is, simpel te onthouden en nog niet in gebruik is! Dat kunt u checken bij de KvK en door de door u gewenste URL op te zoeken op internet. Bij een naam horen ook een eigen logo en huisstijl kleuren. Dit kunt u door een ontwerper bij een marketingbureau laten maken.

 

Stap 2:

Laat een uitzendbureau website maken. Opdrachtgevers en flexwerkers willen uw uitzendbureau online kunnen vinden. U kunt een website zelf bouwen of hiervoor een marketingbureau inschakelen. Flexsupport kan u hier ook bij helpen. Wij bieden onze intermediairs de software aan van Flexsoftware. Zij hebben een gratis WordPress template en plugin gebouwd van een professionele uitzendbureau website. Die website kan gekoppeld worden aan de matchtool Uitzendplaats waar u uw kandidaten en vacatures in kunt beheren en in kunt matchen. Op onze pagina uitzendbureau software kunt u hier meer over lezen.

 

Stap 3:

Maak de keuze voor zelf verlonen en factureren of kies een Flexsupport backoffice voor uitzendbureaus  als uw dienstverlener die voor u de verloning en facturatie kan uitvoeren. Flexsupport is een backoffice dienstverlener die u ook helpt bij de werving van flexwerkers én die het gehele werkgeverschap van uw flexwerkers op zich neemt. Gaat u zelf verlonen en factureren? Zorg dan voor goede recruitment CRM software die u bij dit proces ondersteunt en realiseer u dat u kapitaal op uw bankrekening moet hebben staan. U betaalt eerst het salaris uit en kan pas later de factuur innen. Een backoffice partij ontzorgt u doordat zij de financiering van de salarissen op zich nemen waardoor de liquiditeit gewaarborgd is. Een ander voordeel van een backoffice partij is dat zij de juiste HR kennis hebben en gecertificeerd zijn om de loonadministratie uit te voeren.

 

Stap 4:

Pleeg acquisitie op vacatures en zorg dat u kandidaten vindt. Gebruik hiervoor verschillende manieren. Denk aan netwerken, social media en bellen. Match de juiste kandidaat op de juiste vacature en uw eerste plaatsing is een feit.

 

Stap 5:

Gefeliciteerd, uw eerste match! Nu volgt er een administratief proces. U verzamelt alle wettelijke documenten die u als werkgever verplicht bent in bezit te hebben en maakt een arbeidsovereenkomst en een opdrachtovereenkomst. Hierin legt u alle financiële afspraken vast die u met de flexwerker en de opdrachtgever maakt. Deze afspraken moeten ondertekend worden. De flexwerker start met werken en declareert zijn gewerkte uren die u moet uitbetalen en factureren. Vergeet niet de loonstrook te sturen. Uiteraard kunt u dit gehele administratieve, juridische en financiële deel van uw eigen uitzendbureau laten uitvoeren door Flexsupport. Dan kunt u zich volledig focussen op matchen en wij ontzorgen u bij de rest!

 

Met deze 5 stappen hebben we u een korte indruk gegeven over het starten van uw eigen uitzendbureau. Wij adviseren u graag over alle andere bijkomende zaken en of in uw situatie een uitzendbureau backoffice dienstverlener een goed idee is.

Wilt u meer weten over al onze diensten? Kijk dan op onze pagina van onze uitzendbureau backoffice diensten.

Veel succes!

Ik wil een afspraak

U kunt het verkorte stappenplan hieronder lezen. We hebben er ook een whitepaper over geschreven.

Download whitepaper

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5