Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Een uitzendbureau starten? Een stapsgewijze handleiding

Hoe start ik een uitzendbureau?

Zit u midden in het proces van uw uitzendbureau opzetten, maar komt u er niet uit? Flexsupport Backoffice voor uitzendbureaus staat klaar om u te begeleiden bij starten van uw uitzendbureau. Volg ons gedetailleerde stappenplan om het starten van uw uitzendbureau soepel te laten verlopen. Na het doornemen van onze stappen kunt u direct aan de slag met het de werving en selectie van de eerste kandidaten.

Stappenplan voor het starten van een uitzendbureau

Voordat u begint met uw uitzendbureau starten, zijn er enkele cruciale stappen die u moet doorlopen. Ons uitgebreide stappenplan zal u helpen om snel én professioneel van start te gaan. Wilt u het stappenplan niet lezen, maar de informatie liever in een video bekijken? Klik dan op de onderstaande link om de eerste video over uw uitzendbureau starten te bekijken.

Bekijk de video
Hoer start ik mijn eigen uitzendbureau? Aflevering 1

Stap 1: Bedenk een naam, registreer uw onderneming en open een bankrekening

Het bedenken van een naam voor een uitzendbureau is een belangrijke stap bij het starten van uw uitzendbureau. Het verdient daarom veel aandacht, want de naam is ook het handelsmerk waaronder het uitzendbureau bekend komt te staan voor de komende jaren.

Bedenk in welke niche u actief wilt zijn. Denk na over het type uitzendbureau dat u wilt starten en wie uw doelgroep opdrachtgevers en kandidaten zijn. Gaat u zich specialiseren in een bepaalde branche, regio of functiegebied? Wij adviseren dat uw naam aan sluit bij het soort kandidaten en opdrachtgevers waarvoor u gaat werken.

Een naam bedenken is een creatief proces. Neem de tijd om verschillende ideeën te verkennen voordat u een definitieve beslissing neemt. Een goede naam kan bijdragen aan het succes van uw uitzendbureau door een positieve indruk te maken op potentiële opdrachtgevers en kandidaten.

Het begint met het bedenken van een pakkende naam voor uw uitzendbureau. Kies een unieke naam die gemakkelijk te onthouden is en nog niet in gebruik is. U kunt de beschikbaarheid controleren bij de Kamer van Koophandel (KvK) en door de gewenste URL op internet te zoeken. Bij een naam hoort een eigen logo en huisstijlkleuren. Die u kunt zelf ontwerpen of juist laten ontwerpen door professionals bij een marketingbureau.

Stap 2: Laat een professionele uitzendbureau website maken

Uw online aanwezigheid is een kritische factor voor het succes van uw uitzendbureau in de huidige wereld van recruitment. Of u nu uw eigen uitzendbureau website bouwt of gebruikmaakt van de geavanceerde oplossingen van Flexsoftware, uitzendsoftware voor uitzendbureaus, het is essentieel om de mogelijkheden van het internet volledig te benutten om zowel opdrachtgevers als kandidaten te bereiken en te overtuigen.

Een professionele website fungeert als het virtuele visitekaartje van uw uitzendbureau. Het is vaak het eerste contactmoment tussen uw uitzendbureau en potentiële opdrachtgevers en kandidaten. Een aantrekkelijke en goed ontworpen website kan het verschil maken tussen het winnen van nieuwe opdrachtgevers en kandidaten of ze verliezen aan concurrenten.

U kunt uw eigen website bouwen of de hulp in schakelen van een marketingbureau. Flexsupport biedt via Flexsoftware, uitzendsoftware voor uitzendbureaus, de mogelijkheid om snel en relatief goedkoop uw website te laten bouwen. De website die zij bouwen kan gekoppeld worden aan de recruitment CRM-matchtool Uitzendplaats. Zo heeft u snel een professioneel proces staan. Dat maakt het starten van uw eigen uitzendbureau nog gemakkelijker.

Stap 3: Kies tussen zelf verlonen en factureren of gebruik de Flexsupport backoffice

In deze fase moet u een belangrijke beslissing nemen: gaat u zelf de verloning en facturatie regelen, of maakt u gebruik van Flexsupport, de backoffice voor uitzendbureaus. Zij kunnen deze taken voor u uitvoeren. Flexsupport biedt een uitgebreide backoffice dienstverlening die u tevens kan helpen bij het werven van kandidaten en het uitvoeren van het werkgeverschap van uw flexwerkers.

Wanneer u er voor kiest om zelf de verloning en facturatie uit te voeren, dient u te zorgen voor geschikte recruitment software om u bij dit proces te ondersteunen. Het is belangrijk om voldoende kapitaal op uw bankrekening te hebben, aangezien u eerst het salaris moet uitbetalen voordat u facturen kunt innen. Daarnaast dient u te beschikken over de juiste certificeringen. Een backoffice partner kan u ontlasten door de financiering van de salarissen op zich te nemen en beschikt over de benodigde HR-kennis en certificering voor loonadministratie. Deze keuze heeft aanzienlijke gevolgen voor de efficiëntie en het succes van uw uitzendbureau.

Kortom, de beslissing tussen zelf verlonen en factureren of samenwerken met een backoffice partner is een strategische keuze die de toekomst van uw uitzendbureau kan beïnvloeden. Het is van belang om uw specifieke behoeften, groeiplannen en financiële situatie zorgvuldig te overwegen bij het maken van deze keuze. Flexsupport staat klaar om u uitgebreide ondersteuning te bieden om u te helpen de beste beslissing te nemen voor het slagen van uw uitzendbureau.

Stap 4: Voer acquisitie uit voor vacatures en zoek kandidaten

Het is nu tijd om actief vacatures te werven en kandidaten te vinden. Maak gebruik van diverse methoden zoals netwerken, sociale media en telefonische benadering. Zorg ervoor dat u de juiste kandidaat aan de juiste vacature koppelt, dan heeft u uw eerste succesvolle plaatsing gerealiseerd.

Het is verstandig om gebruik te maken van diverse wervingsmethoden en -kanalen om zowel vacatures als kandidaten te vinden. Neem contact op met zakelijke contacten, voormalige collega’s en brancheverenigingen. Laat hen weten dat u een uitzendbureau bent gestart en vraag om doorverwijzingen naar potentiële opdrachtgevers en kandidaten. Gebruik platforms zoals LinkedIn, Facebook en X (voorheen Twitter) om uw uitzendbureau te promoten en te zoeken naar potentiële opdrachtgevers en kandidaten. Plaats op social media regelmatig relevante content om uw zichtbaarheid te vergroten. En meld u aan bij online vacaturebanken en jobboards om vacatures te vinden die bij uw specialisatie passen. Dit zijn enkele suggesties, maar uw eigen creativiteit is gewenst.

Het succes van uw uitzendbureau hangt af van uw vermogen om de juiste kandidaat aan de juiste vacature te koppelen. Door zorgvuldig en professioneel te werk te gaan bij het werven en matchen van kandidaten en vacatures, kunt u uw eerste succesvolle plaatsing realiseren en een goede basis leggen voor de groei van uw uitzendbureau.

Stap 5: Beheer de administratie na uw eerste match

Gefeliciteerd, u heeft uw eerste match gemaakt! Nu volgt een administratief proces. Verzamel alle wettelijk vereiste documenten die u als werkgever moet hebben en stel een arbeidsovereenkomst en een opdrachtovereenkomst op. Hierin legt u alle financiële afspraken met de flexwerker en de opdrachtgever vast. Zorg ervoor dat deze afspraken worden ondertekend. De flexwerker begint met werken en declareert zijn gewerkte uren die u moet uitbetalen en factureren. Vergeet niet om de loonstrook te verstrekken.

Als werkgever heeft u de verantwoordelijkheid om te zorgen dat u over alle benodigde documenten beschikt. Zodra de flexwerker aan het werk gaat, is het van belang om nauwkeurig bij te houden en te registreren welke uren zijn gewerkt. Het verstrekken van loonstroken aan uw flexwerkers is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het draagt ook bij aan transparantie en vertrouwen.

U kunt het volledige administratieve, juridische en financiële proces uitbesteden aan Flexsupport backoffice voor uitzendbureaus, zodat u zich volledig kunt richten op het matchen, terwijl wij u ontzorgen bij de rest. Dit betekent dat u zich kunt concentreren op het matchen van kandidaten terwijl Flexsupport u ontzorgt bij de rest, en ervoor zorgt dat alle wettelijke verplichtingen worden nagekomen en de financiële afhandeling soepel verloopt.

Met dit gedetailleerde stappenplan bent u goed voorbereid op het starten van uw eigen uitzendbureau. Het uitvoeren van bovenstaande stappen is van groot belang om het vertrouwen van uw kandidaten, flexwerkers en opdrachtgevers te krijgen en te behouden bij de start.

We adviseren u graag over alle aspecten die erbij komen kijken als u uw eigen uitzendbureau wilt starten. Wilt u meer informatie over welke kosten je maakt bij het starten van een uitzendbureau? Of wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Wij wensen u veel succes met het starten van uw eigen uitzendbureau!

Ik wil een afspraak

U kunt het verkorte stappenplan hieronder lezen. We hebben er ook een whitepaper over geschreven.

Download whitepaper

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5