Inschrijving
Als werkgever van flexwerkers heb je een aantal verplichtingen, die al beginnen bij de inschrijving van de flexwerker. Bij de inschrijving van de flexwerker controleren wij het identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) of de verblijfsvergunning op echtheid en geldigheid. Wij hanteren de regel dat een identiteitsbewijs minimaal nog een maand geldig moet zijn bij indiensttreding. Waar nodig vragen wij een werkvergunning op voor flexwerkers die van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) komen. Zonder een geldig identiteitsdocument mag een flexwerker niet starten bij een opdrachtgever!
Correcte beloning
Flexsupport is lid van de ABU en volgt de ABU cao. In deze cao staat de inlenersbeloning omschreven. Deze beloning waarborgt dat een flexwerker op de punten uit die inlenersbeloning dezelfde inkomsten heeft als iemand die in dienst is bij de opdrachtgever. Deze gegevens vragen wij op bij de opdrachtgever. De meeste opdrachtgevers passen zelf ook een cao toe of vallen met hun bedrijf onder de regeling van een cao uit hun bedrijfstak. De beloningselementen die wij verplicht zijn uit te voeren vanuit onze eigen ABU cao halen wij dan uit de cao van die opdrachtgever. Wij controleren in onze online tool of het juiste periodeloon wordt gehanteerd conform de voor de opdrachtgever geldende cao. Zo garanderen wij geen onderbetaling van flexwerk.
Certificering
Iedere zes maanden wordt onze administratie steekproefsgewijs doorgelicht op juridische correctheid. Tot op heden heeft Flexsupport iedere keer weer goedkeuring ontvangen voor de uitvoering van de administratie en de naleving van de geldende wet- en regelgeving. Daardoor staan wij ingeschreven in het register van de SNA. Hierover leest u meer op onze pagina certificering. Deze inschrijving is belangrijk, omdat we daarmee uiting geven aan goed werkgeverschap voor de flexwerkers. Daarnaast is het zo dat in diverse cao’s van opdrachtgevers staat dat ze niet mogen inlenen bij uitzendbureaus die niet ingeschreven staan bij de SNA. Bij Flexsupport heeft u daar geen zorgen om.
Verzuimbeheersing
Flexsupport is eigen risicodrager voor de ziektewet. Dit betekent dat wij zieke flexwerkers niet laten uitstromen naar het UWV maar zelf hun salaris door betalen bij ziekte. Wij helpen ze, samen met onze uitzendbureaus, bij de re-integratie naar werk. Voor het juridische deel werken wij samen met een ARBO dienst. Wij hanteren hierbij ons verzuimprotocol dat u bij onze documenten kunt nalezen.
Ontwikkelen
Flexsupport wil graag haar flexwerkers ondersteunen in het groeien in vaardigheden en het ontwikkelen van hun talent. Wij reserveren een deel van onze kostprijs voor dit doel. Wij stimuleren uitzendbureaus en detacheerders om te investeren in de flexwerker door gebruik te maken van het opleidingsaanbod van Flexsupport. Door te investeren in opleiden en ontwikkelen van flexwerkers kunnen we de uitdagingen op de arbeidsmarkt (krapte, mismatch) als uitzendbureaus aan. Opleiden en ontwikkelen van talent is voor Flexsupport onderdeel van goed werkgeverschap.
Kortingen voor flexwerkers
Veel werknemers zijn gewend om ook fiscaal voordeel te hebben aan het werknemerschap. Flexsupport maakt dit ook mogelijk. Flexwerkers van Flexsupport krijgen korting op de zorgverzekering en daarnaast bieden we een cadeaukaartregeling aan. Een klein gebaar van waardering voor hun inzet.
Maak vrijblijvend een afspraak