Navigatie

Laatste nieuws

Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Signalen herkennen bij financiële problemen

Signalen herkennen bij financiële problemen

Het lijkt misschien een privékwestie maar als je werknemer met schulden te maken heeft, zorgt dat vaak ook op het werk voor onrust of ziekteverzuim. Elke maand geven wij tips hoe hier mee om te gaan. Deze maand: hoe herken je de signalen van financiële problemen?

Vorige maand begonnen we deze serie met het beantwoorden van de vraag wat je moet weten als er een loonbeslag van een medewerker binnenkomt. Een loonbeslag is het meest duidelijke signaal dat een werknemer financiële problemen heeft. Maar er zijn nog meer signalen die je vaak van tevoren al kunt herkennen als je hier meer bewust van bent.

 

Veelvoorkomende signalen:

-verzoek om voorschot of uitbetalen van vakantiedagen

-concentratieproblemen

-verzoek om meer of minder te werken

-afspraken niet nakomen

-oververmoeidheid

-veel privébellen onder werktijd

-diefstal

-regelmatig ziekteverzuim

-afspraken niet nakomen

-uiterlijke verzorging minder

-niet meedoen aan bedrijfsuitjes

-niet trakteren

 

Concreet benoemen

Wanneer een aantal van deze signalen duidelijk aanwezig zijn bij een werknemer is de volgende stap hoe je hierover een gesprek aangaat. Het is niet zomaar iets wat je gaat bespreken en je zou het daarnaast ook nog eens mis kunnen hebben. Het beste is om de medewerker apart te nemen in ruimte waar de medewerker zich niet bekeken voelt. Het is fijn als het er rustig is en je niet steeds wordt gestoord door andere collega’s.

Tijdens het gesprek is het goed om concreet te benoemen wat je opmerkt. Doe dit zo feitelijk mogelijk zonder oordeel. Laat ook duidelijk merken dat je je zorgen maakt en je afvraagt of er misschien geldzorgen zijn. Geldzorgen is niet iets om je voor te schamen, het kan iedereen overkomen. Ga niet direct hulp aanbieden, maar vraag aan je medewerker of hij hulp wil of nodig heeft. Wil hij geen hulp dan kun je aanbieden op een later moment nog eens te vragen of er wel hulp gewenst is. Wil een medewerker van het aanbod gebruik maken, verwijs hem of haar dan door naar een budgetcoach of verwijs naar een instantie die hierin is gespecialiseerd.

 

Tips

Uit onderzoek blijkt dat bijna 62% van de werkgevers te maken heeft met werknemers die schulden hebben. Dit is ook onder flexwerkers het geval. Ook al lijkt het een privé aangelegenheid, schulden kunnen ook op het werk voor onrust zorgen. Dit kan tot 13.000 euro per jaar kosten. Denk dan aan kosten voor loonbeslag, maar ook kosten voor ziekteverzuim of minder productiviteit van de werknemer. Op onze website staan iedere maand tips hoe hier mee om te gaan.

Lees hier de bijdrage van januari.