Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Wat zijn de financiële risico’s van een uitzendbureau?

Wat zijn de financiële risico’s van een uitzendbureau?

Het uitbesteden van de backoffice van je uitzendbureau kan je niet alleen een hoop tijd schelen. Met een goede backoffice dienstverlener loop je als ondernemer ook weinig risico’s. Gert Arends van Flexsupport legt uit wat de financiële risico’s zijn van een uitzendbureau.

Ik wil een afspraak

Hoe belangrijk is een backoffice voor een uitzendbureau?

,,Vaak wordt de administratie van een uitzendbureau in het begin erg onderschat. Een uitzendbureau starten is namelijk niet zo ingewikkeld. Maar de administratie vraagt meer dan je in eerste instantie zou verwachten. Een goede backoffice heeft alle kennis in huis, zorgt voor een efficiënt werkproces en dankzij hen hoef je bijna niets voor te financieren en loop je weinig tot geen risico. Een goede backoffice is daarom essentieel om snel te (blijven) groeien als uitzendbureau.”

 

Welke financiële uitdagingen kent de startende uitzendondernemer?
,,Als je zonder backoffice gaat starten als uitzendondernemer dan moet je de salarissen voorfinancieren. Verder moet je allerlei zaken aanschaffen, denk daarbij aan software voor het uitvoeren van de verloningen. Dit zijn kosten die je moet maken, voordat je een euro verdiend hebt en dan hebben we het nog niet eens over kosten voor een website en diverse hardware en abonnementen op telefoon, internet en vacaturewebsites.

Starten met een backoffice zorgt voor veel minder uitgaven, want veel is al ingeregeld. Meestal hoef je dan alleen een website te laten maken en dan heb je de grootste kostenpost al gehad.”

 

En als je al een tijdje onderneemt?

,,Dan heb je misschien wel meer kosten voor marketing, maar voor de hele loonadministratie heb je nog steeds geen liquiditeit nodig, want daar heb je een backoffice voor. Jij blijft je gewoon focussen op kandidaten en vacatures zoeken en matchen.”

 

En zonder backoffice?

,,Zonder backoffice draag je zelf de kosten voor de verloning en het verzuim, maar ook voor de certificering, de software, de verzekeringen en ben je tijd kwijt aan het uitvoeren van de administratie en de facturatie. Ook draag je het risico dat een debiteur niet betaalt, tenzij je dat verzekert bij een kredietverzekering. Tot slot heb je dan ook nog de kosten van lidmaatschap van ABU / NBBU en de certificeringen voor een uitzendbureau. In deze branche zitten genoeg uitdagingen, en zeker ook financieel!”

 

Wil je meer weten of op maat gemaakt advies ontvangen voor jouw uitzendbureau? Mail dan naar info@flexsupport.nl. Of bel zelf met Gert op tel. 050 – 120 1008, hij is graag jouw sparringpartner!

Lees ook onze whitepapers

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,4/5