Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Als uitzendbureau sociaal verantwoord ondernemen en de samenleving versterken

Het belang van
sociaal maatschappelijk ondernemen

Als uitzendbureau is het gemakkelijk om alleen gericht te zijn op winst maken en het vergroten. Maar wat als een uitzendbureau zowel financieel succes behaalt én bijdraagt aan de maatschappij? Nationale Pannenkoekdag is de gelegenheid voor jouw betrokkenheid van jouw uitzendbureau bij de maatschappij én financieel succes in de toekomst.

Sociaal maatschappelijk ondernemen biedt uitzendbureaus en ondernemers de mogelijkheid om verder te kijken dan alleen de bottom line en een positieve impact te maken op de samenleving.

Wat is sociaal maatschappelijk ondernemen?

Sociaal maatschappelijk ondernemen is een concept dat ondernemingen aanmoedigt om verder te kijken dan alleen winst maken en zich te richten op het creëren van maatschappelijke waarde. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het creëren van werkgelegenheid voor kwetsbare groepen, het verminderen van de impact van een bedrijf op het milieu of het doneren aan goede doelen. Het doel van sociaal maatschappelijk ondernemen is om een evenwicht te vinden tussen financiële winst en sociale verantwoordelijkheid.

Flexsupport: sociaal maatschappelijk ondernemen

Waarom is sociaal maatschappelijk ondernemen belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom sociaal maatschappelijk ondernemen belangrijk is voor het succes van een bedrijf. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Versterkt reputatie en merkwaarde

Consumenten hechten steeds meer belang aan sociale en milieukwesties en zijn bereid om hun aankoopbeslissingen hierop te baseren. Door sociaal maatschappelijk te ondernemen, kan een bedrijf zijn reputatie en merkwaarde versterken, waardoor het beter kan concurreren in de markt.

  • Verhoogt betrokkenheid en motivatie van werknemers

Werknemers willen graag voor een bedrijf werken dat een positieve bijdrage levert aan de samenleving. Door sociaal maatschappelijk te ondernemen, kunnen bedrijven de betrokkenheid en motivatie van hun werknemers vergroten, wat kan leiden tot hogere productiviteit en betere prestaties.

Flexsupport: besparen

  • Bespaart kosten

Door milieuvriendelijk te ondernemen, kan een bedrijf besparen op energie- en grondstoffenkosten. Daarnaast kan het verminderen van afval en het recyclen van materialen kosten besparen op afvalverwerking en het vermijden van boetes.

  • Verhoogt klantloyaliteit

Door sociaal maatschappelijk te ondernemen, kan een bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie en klanten aan zich binden. Klanten zijn vaak loyaal aan bedrijven die een positieve impact hebben op de samenleving en willen graag hun steentje bijdragen. Zo’n moment om maatschappelijk te kunnen ondernemen is bijvoorbeeld Nationale Pannenkoekdag, jaarlijks op de tweede vrijdag van maart.

Een pannenkoek voor het goede doel

Het belang van Nationale Pannenkoekdag zit vooral in de sociale aspecten van deze dag. Het is een dag waarop mensen samen komen en genieten van een lekkere pannenkoek. Pannenkoeken zijn een eenvoudig gerecht dat veel mensen kunnen waarderen, van jong tot oud en van arm tot rijk. Deze dag is niet alleen om samen pannenkoeken te eten of ter promotie van de pannenkoek. Nationale Pannenkoekdag is ook bedoelt om saamhorigheid te stimuleren en om goede doelen te ondersteunen. Daarnaast is het een mooi moment om flexwerkers te binden en (aan hen) je maatschappelijke betrokkenheid te tonen als uitzendbureau. Samen pannenkoeken eten kan ook met de buurt waar je vestiging zit, of met alle ouders van je flexwerkers, of met …

Nationale pannenkoekendag

De pannenkoek is stroop op de werkvloer

Nationale Pannenkoekdag kan een leuk evenement zijn op de werkvloer. Het is een gelegenheid om de banden tussen collega’s onderling of juist de relatie met de flexwerkers te versterken. Doorgaans is samen pannenkoeken eten een vrolijke aangelegenheid en werkt het sfeer verhogend. Daarnaast is het een gelegenheid voor collega’s om samen te werken aan het bereiden van de pannenkoeken. Een leuke teambuildingsactiviteit die weinig kost. Samen (pannenkoeken) eten zorgt voor onderlinge betrokkenheid. Daarom kun je deze dag aangrijpen als uitzendbureau om jouw flexwerkers te trakteren. Door met ze te eten kun je ze aandacht geven en werken aan het binden van je flexwerker door de relatie te verstevigen. Nodig flexwerkers uit op je vestiging of ga bij ze langs bij de klant om je waardering te uiten.

De tweede vrijdag in maart is Nationale Pannenkoekdag. Doe jij mee met je uitzendbureau? Het kan niet anders dan dat het een feestje wordt.

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5