Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Uitzendbureau starten in 2022?

Uitzendbureau starten in 2022?

Wil jij een uitzendbureau starten in 2022 en mensen gaan matchen met de juiste banen. Maar twijfel je nog of 2022 wel het juiste moment is?

Ja! Bij Flexsupport denken wij van wel. Ondernemend Nederland heeft een onzekere tijd achter de rug en de arbeidsmarkt is nog steeds erg gespannen. Maar juist die onzekerheid en spanning kan ook kansen bieden. In deze blog lees je waarom.

Leestijd: 3 minuten

Spanning op de arbeidsmarkt

De spanning op de arbeidsmarkt is in het vierde kwartaal van 2021 verder toegenomen, het resultaat van een aanhoudende groei van het aantal vacatures (met 16 duizend) en een verdere daling van het aantal werklozen (met 29 duizend). Ook het aantal banen bleef groeien; er kwamen er 44 duizend bij in het vierde kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

Tegenover 387 duizend vacatures stonden 370 duizend werklozen, dat komt neer op 105 vacatures per 100 werklozen. In het vorige kwartaal waren dat er nog 93 per 100.

Bovengenoemde ontwikkelingen bieden mooie kansen om een uitzendbureau te starten in 2022. Er zijn namelijk steeds meer banen en vacatures om te bemiddelen, maar minder werklozen. Dit zorgt voor schaarste waardoor je makkelijker opdrachtgevers zult vinden die hulp zoeken bij het werven van nieuwe werknemers.

De sectoren waar de meeste kansen liggen om in te bemiddelen zijn: handel, zakelijke dienstverlening en in de zorg. Respectievelijk gaat het om 79.000, 62.000 en 55.000 open vacatures.

 

Ondernemingen willen flexibel zijn

Ook nu tegen het einde van de Coronapandemie bestaat er nog veel onzekerheid, zo ook onder ondernemers. Kijk naar de evenementen- en uitgaansbranche bijvoorbeeld. Deze branches hebben de gehele crisis in grote onzekerheid gezeten. Meerdere keren werd hen verteld dat ze weer open konden maar bleek dit uiteindelijk toch niet het geval te zijn. En de toekomst is nog steeds onzeker, dat zorgt ervoor dat ondernemingen juist nu extra flexibel willen zijn. En daar hebben zij flexwerkers voor nodig.

Dit is dan ook waar jouw uitzendbureau inspringt. Jij matcht deze flexwerkers met de ondernemingen die flexibiliteit zoeken. Op deze manier kunnen zij snel op- en afschalen waar nodig. Dit is een ‘win-win’ situatie; ondernemers hebben flexibiliteit en jij voldoende mogelijkheid om de juiste matches te maken via jouw nieuwe uitzendbureau.

 

Tijd om je voor te bereiden

Naast bovenstaande kansen biedt 2022 ook de mogelijkheid om je goed voor te bereiden. Ja er zijn al matches te maken, maar wanneer straks de hele markt weer aantrekt krijg je het nog veel drukker. Gebruik deze tijd daarom om vast al je praktische zaken te regelen. Er komt namelijk veel kijken bij het starten van een uitzendbureau, je begint een eigen bedrijf! Om je hierin te begeleiden hebben wij voor jou het stappenplan hoe start ik een uitzendbureau geschreven en begeleidende video’s gemaakt.

Ook moet je keuzes gaan maken, wil je bijvoorbeeld alle administratie en verloning zelf doen? Dan komen er nog meer regels en verplichtingen bij kijken. Je moet uitzendbureau verzekeringen en certificeringen hebben. Ook heb je voor de verloning van je flexwerkers een groot startkapitaal nodig. Het is namelijk zo dat je vaak de lonen van je flexwerkers moet betalen voordat jouw opdrachtgever jou betaalt. Zij hanteren namelijk vaak een betaalperiode van 30 dagen, als zij al op tijd betalen. Een uitzendbureau starten kan dus best wat kosten met zich meebrengen.

Kies je voor samenwerken met een uitzendbureau backoffice dan heb je deze problemen niet. Backofficebureaus zijn namelijk gecertificeerd, hebben verzekeringen afgesloten en hebben in de loop van de jaren kapitaal opgebouwd waarmee de voorfinanciering van salarissen en belastingen geen probleem is. Als je nieuwsgierig bent geworden naar alle gemakken van een backofficebureau, lees dan ons uitzendbureau backoffice uitbesteden artikel eens.

Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken, en uitzoeken wat bij jouw uitzendonderneming past kost tijd!

Conclusie

Het jaar 2022 belooft een veelbewogen jaar te worden binnen de uitzendbranche, en nú een uitzendbureau starten biedt mooie kansen. Er zijn namelijk genoeg banen en vacatures om te bemiddelen. Het lagere aantal werklozen zorgt er voor dat er een grotere vraag is naar bemiddelaars. En omdat ondernemingen flexibel willen zijn is er een grotere vraag naar flexwerkers.

Daarnaast geeft nu een uitzendbureau starten jou wat extra tijd om je voor te bereiden en moeilijke keuzes te maken, voordat de markt volledig aantrekt en je het druk krijgt. Ga je zelf een Uitzendbureau Website bouwen of besteed je dit uit? Welke CRM-systemen zet jij in? En besteed jij je uitzendbureau backoffice uit aan een backofficebureau zodat jij tijd hebt om je te focussen op waar je goed in bent, matches maken. Of heb je liever zelf de volledige controle en ga jij je eigen administratie en verloning doen?

Door nu te starten met je uitzendbureau heb jij straks een goede basis en ben je helemaal voorbereid wanneer de markt weer aantrekt en alle aanvragen binnenstromen!

Kun je niet wachten om je eigen uitzendbureau te starten? Lees dan onze whitepaper ‘Start je eigen uitzendbureau’ om meteen te beginnen met het succesvol opzetten van je eigen uitzendbureau!

Download de whitepaper 'Start je eigen uitzendbureau'

Heb je nog vragen of ben jij benieuwd wat Flexsupport als backoffice supporter voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande knop!

Neem contact op

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5