Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Wijzigingen 2024 in de uitzendsector

Wijzigingen 2024
in de uitzendsector

Het nieuwe jaar brengt voor uitzendondernemers administratieve uitdagingen met zich mee. Er zijn weer diverse wetgevingsveranderingen die leiden tot het aanpassen van de kostprijs. De kostprijs is een belangrijke factor bij het bepalen van de nieuwe tarieven voor inleners. We hebben er een handig overzicht van gemaakt.

Werkbare dagen

Door het schrikkeljaar zijn er twee extra werkbare dagen voor uitzendkrachten. Het aantal vakantiedagen en feestdagen is gelijk als in 2023.

Premies 2024

Ook in de sociale premieafdracht verandert er weinig.

Wijzigingen 2024 in de uitzendsector

Belangrijke fiscale wijzigingen voor 2024 die aandacht verdienen:

Reiskostenvergoeding

Het maximum van de onbelaste reiskostenvergoeding is verhoogd naar €0,23 per kilometer in plaats van €0,21.

Vrije ruimte WKR

De vrije ruimt eis na jaren versoepeling vanwege de coronapandemie weer teruggedraaid naar hoe het was voor corona. Het is teruggebracht naar 1,92% voor de eerste €400.000 van de fiscale loonsom. Over het meerdere is en blijft de ruimteopbouw 1,18% over de fiscale loonsom.

Wettelijk minimumloon

Het wettelijk minimumloon ondergaat de grootste verandering. Het wettelijk minimumuurloon stijgt met 3,75% naar €13,27 per uur (21 jaar en ouder) vanaf 1 januari. Daarnaast wordt het berekend over een 36-urige werkweek in plaats van een 36, 38 of 40-urige werkweek. Hanteert het bedrijf een 40-urige werkweek, dan stijgt het met nog zo’n 10%. Voor iedereen van 21 jaar en ouder is er nu 1 wettelijk minimum (uur)loon.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen. Uiteraard zijn er daarnaast nog de loonsverhogingen per CAO, maar het gaat te ver om die allemaal te behandelen. Dank aan de ABU voor de plaatjes met de tabellen.

Succes met het doorvoeren van de wijzigingen 2024 in de uitzendsector!

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5