Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Flexsupport is helemaal Wab klaar

Wab klaar

Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels rondom arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). Met Flexsupport als totaal ontzorger bent u voor de backoffice van uw uitzendbureau verzekerd van een goede uitvoering van de Wab.

Met de invoering van de Wab en de nieuwe regels wil de overheid het verschil tussen vaste contracten en flexibele contracten kleiner te maken. Zo moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om werknemers in vaste dienst te nemen en voor werknemers met een flexibel contract moet er meer zicht zijn op zekerheid. Vast wordt minder vast en flexibel wordt minder flexibel volgens het kabinet.

 

Wab wijzigingen

Een belangrijke verandering door de Wab is de ketenregeling. De ketenregeling gaat van drie tijdelijke contracten in twee jaar naar drie tijdelijke contracten in drie jaar. Met de Wab wil de regering het ontslag versoepelen. Er is een i-grond (nieuwe ontslaggronden) aan het ontslagrecht toegevoegd. Dit betekent dat je op meerdere gronden dossier mag opbouwen die kunnen leiden tot ontslag. Tot slot zorgt de Wab voor een wijziging in de regeling voor de transitievergoeding. Vanaf 2020 heeft iedere werknemer (onder bepaalde voorwaarden) vanaf dag 1 in plaats van na twee jaar recht op een transitievergoeding als het werk stopt op initiatief van de werkgever.

 

Flexsupport

De backofficespecialisten van Flexsupport zijn op de hoogte van alle nieuwe regels vanuit de Wab. Wij hebben ons goed voorbereid voor de invoering van de Wab op 1 januari 2020. Concreet betekent het voor onze flexwerkers dat we hen (onder voorwaarden) uren garanderen en dat ze eerder aanspraak kunnen maken op de transitievergoeding. Tevens gaan wij nog meer inzetten op duurzame ontwikkeling van flexwerkers. Met deze maatregelen willen wij van meerwaarde zijn in de carrière van flexwerkers.

 

Backoffice uitzendbureau

Vanuit de Wab wordt er ook scheiding gemaakt in uitzenden en payrollen. Flexsupport blijft flexwerkers (via onze partner intermediairs) uitzenden conform de kaders van de Wab bij de opdrachtgevers. Dit betekent dat het flexibele arbeidsregime van uitzenden van toepassing blijft voor de flexwerkers die via Flexsupport werken. Samen met onze partner intermediairs streven wij naar maximale ontzorging van hun backoffice door samen te werken in de werving en selectie van flexwerkers en door het werkgeverschap uit te voeren.

 

Wilt u meer informatie over de backoffice dienstverlening van Flexsupport? Neem dan contact met ons op.

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5