Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Flexwerkers met meerdere banen? Ga in gesprek!

Flexwerkers met meerdere banen? Ga in gesprek!

De hele dag werken, naar huis om om te kleden en door naar je tweede baan. Ongeveer 600.000 werkenden in Nederland doen het. Zij combineren meerdere banen. De een voor de afwisseling, de ander om rond te kunnen komen. Zo’n 18% doet het uit financiële noodzaak. Heb jij flexwerkers met meerdere banen? Ga dan eens het gesprek aan over werk en geld.

Leestijd: 2 minuten

 

Zo’n 7% van alle werkenden in Nederland heeft een combinatiebaan. Dit zijn ongeveer 600.000 werkenden. Daarvan is twee derde hier tevreden over. Zij zoeken afwisseling of combineren bijvoorbeeld hun baan met het starten van een eigen onderneming. Maar voor een op de vijf personen (ruim 100.000 werkenden) met meer dan één baan is het doel om financieel rond te komen.

Combineert de flexwerker meerdere banen?

Dat de flexwerker meerdere banen combineert hoeft niet per se een probleem te zijn. Het wordt pas een probleem wanneer dit voor extreme werkweken gaat zorgen, wanneer de flexwerker bijvoorbeeld te lange dagen gaat maken en daardoor niet meer toekomt aan uitrusten van het werk. Extreem lange werkweken, met name in combinatie met stress om de financiële situatie, kunnen al gauw zorgen voor ziekte en uitval en een afnemend gevoel van gelukkig zijn. Daarom is het belangrijk om signalen te herkennen bij financiële problemen en, wanneer nodig, op tijd het gesprek aan te gaan over geld en werk met Flexsupport.

Wat we doen om te helpen

Flexsupport kan een handje te helpen. Dit kan door het gesprek aan te gaan met de flexwerker. Samen kijken naar oplossingen helpt. Maar ook wijzen we de flexwerker op verschillende hulpmiddelen. Zo is er voor flexwerkers de eerste hulp bij geldzorgen. Een mooi initiatief van de vakbond CNV. Flexwerkers ontvangen een ’toolkit’ bestaande uit een startpakket met o.a. rekenmachine en tips, ze krijgen beschikking tot cursussen en een coach neemt contact met hen op. En dat helemaal gratis.

Daarnaast is er ook budgetcoaching voor flexwerkers mogelijk. Dit wordt aangeboden door stichting Doorzaam, een stichting die veel werk verzet op dit gebied voor de uitzendbranche. Zij stellen een individueel traject beschikbaar waar een flexwerker hulp kan inschakelen op het gebied van budgetcoaching. Deze persoonlijke hulp begint standaard met het in kaart brengen van de financiële situatie. Nadat de situatie goed in kaart is gebracht, wordt door de budgetcoach een voorstel op maat gedaan voor een eventueel vervolg. Al deze acties kunnen voorkomen dat flexwerkers uitvallen in het werkproces en daardoor (financieel) achterop raken. Flexsupport ondersteund al deze initiatieven!

Ken jij, of ben jij een flexwerker in deze situatie en werk je via Flexsupport? Ga met ons in gesprek, want we willen je graag helpen om uit deze situatie te komen. Neem met ons contact op en maak het probleem bespreekbaar.

Bron: Doorzaam

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5