Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Blue Monday? Turn it into Positive Monday!

Blue Monday? Turn it into Positive Monday!

Maandag 16 januari 2023 is het Blue Monday! Volgens velen is dit wetenschappelijk aangetoond de meest depressieve maandag van het jaar. Er is echter geen hard bewijs dat de derde maandag van januari daadwerkelijk de meest depressieve maandag van het jaar is.

Leestijd: 3 minuten

 

De reden dat deze maandag Blue Monday genoemd wordt is omdat de feestdagen en de jaarwisseling achter de rug liggen. Er is een ruime maand gefeest en ineens valt dat allemaal weg. Daarnaast realiseert men de hoogte van de gemaakte kosten tijdens deze feestdagen. Een derde reden is dat men zich realiseert dat het lastig is om de goede voornemens die gemaakt zijn bij de start van het nieuwe jaar lastig zijn vol te houden. Allemaal ingrediënten voor een Blue Monday.

Het ontstaan van Blue Monday

De bedenker van deze ‘blauwe maandag’ is Cliff Arnall, een Britse psycholoog. In 2005 heeft hij een wetenschappelijk verantwoorde formule ontwikkeld die aantoont dat rond de derde maandag van januari, de meest deprimerende dag van het jaar is.

blue monday

Echter wordt dit verhaal in twijfel getrokken en wordt er beweerd dat de term Blue Monday, door vliegtuigmaatschappijen is bedacht die met een speciale kortingsactie kwamen. Dit om de tegenvallende omzet in januari tegen te gaan. Wat het echte ontstaan precies is, lijkt onduidelijk. Maar zeker is dat deze deprimerende maandag inmiddels bij de meeste mensen bekend is. Blue Monday is inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen. Op deze dag worden allerlei evenementen georganiseerd om het deprimerende effect van de dag tegen te gaan.

Blue Monday in het bedrijfsleven

Ook het bedrijfsleven speelt in op deze speciale maandag. Ze doen dit door vaak positieve bijeenkomsten te organiseren. Ook wordt deze dag gebruikt om de persoonlijke en collectieve groei binnen de organisaties onder de aandacht te brengen. Bedrijven gebruiken Blue Monday als dé dag om positieve ontwikkelingen binnen de onderneming te belichten. Deze deprimerende dag wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt om te verbinden, te ontwikkelen en te ondersteunen. Om de deprimerende gevoelens van de januari te bestrijden wordt juist ingezet op het positieve.

Positive Monday!

Om de deprimerende effecten van de eerste weken na de jaarwisseling te bestrijden, hebben wij een mooi event georganiseerd! Op woensdag 8 februari hebben wij een infosessie gepland samen met de collega’s van Flexsoftware. Flexsupport wil uitzendbureaus ondersteunen met de backoffice en waar  mogelijk te helpen bij het maken van de juiste match. Flexsoftware maakt software om uitzendbureaus te ondersteunen in de hun digtaliteit en online vindbaarheid. In de infosessie praten we je helemaal bij over alles wat je moet weten als je een uitzendbureau wilt starten.

Tijdens de infosessie worden onze dienstverleningen besproken en geven we tips en advies. Dit is een mooie reden, als jouw voornemen is om uitzendondernemer te worden in 2023, om je op deze Blue Monday aan te melden voor de infosessie.

Heb je eerder vragen of heb je behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. Wil je aan de infosessie deelnemen? Meld je dan aan via info@flexsupport.nl onder vermelding van: aanmelding infosessie. Zo wordt deze Blue Monday voor jou een Positive Monday!

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5