Navigatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?

×

Waar bent u naar opzoek?

Vul hier onder uw zoekterm in of probeer uw antwoord te vinden in onze kennisbank.

Home / Kennisbank / Geslaagd Noordelijk Uitzendbureau Event 2019

Uitzenden na 2020: Hecht waarde aan specialisme

Donderdag 10 oktober vond de tweede editie plaats van het Noordelijk Uitzendbureu Event 2019, georganiseerd door Flexsoftware, Easyflex en Payrollplaats. Ruim 120 bezoekers kwamen op het event in het Van der Valk hotel in Hoogkerk af op inspirerende workshops en vooral om te netwerken.

Het event stond in het teken van: ‘2020 uitzenden en hoe verder?” Payrollplaats gaf zelf de aftrap door een nieuwe naam bekend te maken om beter klaar te zijn voor de toekomst. De dienstverlening van Payrollplaats gaat verder onder twee nieuwe namen: Flexsupport en Talentplaats. Flexsupport support intermediairs bij het runnen van hun uitzendbureau. Talentplaats helpt talent bij het vinden van passend werk.

 

Workshops

Voordat de bezoekers konden kiezen uit drie verschillende workshops van sprekers prof. Dr. Rob Vinke, Ger Jaarsma (MKB Nederland) en Jeroen Brouwer (ABU) opende directeur van Flexsupport en organisator van het Noordelijk Uitzendbureau Event 2019, Gert Arends, de middag door Wies van ’t Slot en Martijn Meijerink te interviewen over de toekomst van de uitzendbranche. Beide ondernemers besloten ieder op hun eigen manier een uitzendbureau te starten.

 

Specialisme

Wies van ’t Slot van payroll en uitzendbureau 365Werk onderneemt zoveel mogelijk via online kanalen en zet in op gebruiksvriendelijkheid en transparantie. Martijn Meijerink runt uitzendbureau Hoe zorg jij? en kiest heel bewust voor een persoonlijke benadering en investeert in veel samen koffiedrinken en ontmoeting.

Wat betreft Wies van ’t Slot gaat het vanaf 2020 nog meer aankomen op specialisme en een eigen niche. ,,Gespecialiseerde bedrijven die een goede lokale binding hebben, gaan het goed doen. Uitzendbureaus die zich minder specifiek ergens op richten krijgen het zwaarder en andere nieuwe innovatieve bedrijven zullen weer opstaan.” Dat bevestigt ook Martijn Mijerink: ,,Wij hechten heel veel waarde aan onze specialisme. Het heeft geen zin om als een blind paard te gaan detacheren. Onze aanpak is heel belangrijk en dat willen we zo houden. Je moet doen waar je goed in bent.”

,,Klopt, focus loont,” zegt van ’t Slot. ,,Je moet keuzes maken. Kies waar je heel goed in bent en ga niet versnipperen. Wij zijn bijna ‘autistisch’ in wat we doen. We zegen vaak nee tegen een klant omdat het niet bij ons past. Tuurlijk is dat soms lastig, want je mist daardoor ook omzet, maar achteraf ben ik altijd blij met de keus die ik daarin maak.”

 

Duurder

Vanaf 1 januari 2020 zal de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) grote veranderingen brengen voor uitzendondernemers en payrollbedrijven. ,,Het raakt je hele bedrijf,” concludeert van ’t Slot. ,,We zijn ons al acht maanden ons op de WAB aan het voorbereiden. Ik verwacht dat flexibele arbeid wel iets duurder zal worden. Maar het spannendste moet nog komen. In sommige gevallen zullen we afscheid moeten nemen van klanten omdat het vanuit de WAB niet meer mogelijk is ze te bedienen. We zullen wat in omzet gaan verliezen.”

,,We zijn gelukkig niet een heel duur bureau,” vult Meijerink aan. ,,Maar ook wij zullen in prijs wat omhoog gaan. Het is een uitdaging om te kijken hoe wij toch de vraag kunnen blijven bedienen.  Maar omdat we zo specifiek weten wat er op de werkvloer leeft en nodig is, en we totnutoe heel goed matchen en vraag gestuurd werken, verwacht ik dat we het wel gaan redden.”

Gert Arends kijkt terug op een geslaagde dag: ,,We hebben weer iets neergezet dat top was. Alles liep soepel en we hebben mooie positieve reacties ontvangen. Kortom, zeer geslaagd.”

Klaar om je eigen uitzendbureau te starten?

  • In 5 stappen naar je eigen uitzendbureau
  • Alle informatie die je nodig hebt
  • Volledig gratis te downloaden
4,8/5